Om vådslibning og vores slibeteknik

I Håndsliberiet foretrækker vi at slibe dine knive på enten faste eller langsomt roterende vådsten, da resultatet heraf bliver bedst. Vores vådstensslibning sikrer en høj og længerevarende skarphed og alle knive får den samme kyndedige behandling. Afslutningsvis kommer kniven igennem en række poleringsprocesser, som efterlader æggen med en ”mirror finish”.  

Vi ved at slibning af knive ikke kan forhastes. Går man for hårdt til værks, risikerer man at overophede stålet og derved nedbryde hærdningen. Samtidig kan man hurtigt få fjernet for meget materiale fra kniven, hvilket vil begrænse hvor mange gange kniven kan genslibes.  Med vådstenslibning sikrer man stålets hærdning og man vil derved bevare skarpheden i længere tid. 

Ydermere fjerner man minimalt materiale fra kniven, hvilket sikrer at kniven kan genslibes mange gange og knivens oprindelige geometri opretholdes.

Om Håndsliberiet

"Det drejer sig om håndværket"


I håndsliberiet har vi en erhvervsfaglig bagrund med over 20 år erfaring i metalindustrien. Vi har kendskab til adskillige

bearbejdningsformer, i en variation af metaller og derfor ved vi at slibning af knive er et vanskeligt håndværk som både kræver flid og håndelag. Vores Mester Sliber har en perfektionistisk tilgang og hver kniv får den samme kyndige behandling. I håndsliberiet benytter vi både traditionelle japanke slibesten og langsomt roterende vådslibere. Vi sliber alt fra knive til grensakse.

Standard vådstensslibning

Eksklusiv håndslibning

KONTAKT & LOKATION

Du er velkommen til at kontakte os hvis du skulle have spørgsmål

Hvorfor skal vi slibe dine knive? 


Vedligehold

“Alle knive kræver vedligehold. Jævnlig brug af strygestål kan forlænge knivens skarphed, men det er uundgåeligt at kniven på et tidspunkt bliver sløv. Med vores genopslibning, bringes kniven som minimum tilbage til dens oprindelige skarphed”

Bæredygtighed

Det er en miljømæssig og økonomisk bæredygtig løsning at få slebet sine knive i stedet for blot at købe nyt. En kniv kan holde for livet og med vores skånsomme skærslibning, sikre du dens holdbarhed”

Fornøjelse

“Værktøjet skal være i orden, også når man laver mad. Skarpe knive gør madlavningen nemmere, sjovere sikre”

Nemt og Bekvemt

“mod et mindre gebyr, yder vi afhentning og levering i hele københavnsområdet. Du kan også indlevere eller sende til vores værksted og vi vil efter 1-2 arbejdsdage have din knive klar til brug”